Οι καρποί του βατόμουρου (μπλάκμπερι) περιέχουν πολλές βιταμίνες. Μεταξύ αυτών οι βιταμίνες PP, Κ, Ρ, Ε, Α, η πολύ σημαντική βιταμίνη C που περιέχεται σε μεγάλη ποσότητα στα βατόμουρα και οι βιταμίνες της ομάδας Β.
Τα βατόμουρα είναι πλούσια σε μαγνήσιο, νάτριο, ασβέστιο, σίδηρο, φώσφορο, κάλιο, χαλκό και νικέλιο. Επίσης, διαθέτουν γλυκόζη, φρουκτόζη, κυτταρίνη, πηκτίνες, οργανικά οξέα και τοκοφερόλες.
Όσοι θέλουν να χάσουν τα περιττά τους κιλά, ίσως πρέπει να εντάξουν τα μούρα στη διατροφή τους, καθώς μειώνουν τον αριθμό των λιπωδών κυττάρων στο σώμα έως 73%, σύμφωνα με Αμερικανούς επιστήμονες.
Τα φρούτα εμποδίζουν επίσης την δημιουργία νέων λιπωδών κυττάρων, γεγονός που τα καθιστά ακόμα πιο ισχυρό όπλο στη μάχη εναντίον της παχυσαρκίας. Τα μούρα, θεωρούνται το «υπερόπλο» στην μάχη εναντίον της καρδιοπάθειας και του τύπου 2 διαβήτη, περιέχουν υψηλά επίπεδα πολυφαινολών. Οι πολυφαινόλες είναι ομάδες χημικών ουσιών που παρέχουν πολλά οφέλη στην υγεία.
Τα βατόμουρα μειώνουν την αρτηριακή πίεση, καθαρίζουν τα αιμοφόρα αγγεία από τη χοληστερόλη, ανακουφίζουν από τη φλεγμονή στα όργανα ούρησης, αποτρέπουν την πρόωρη γήρανση των ιστών, επιταχύνουν τις πεπτικές διαδικασίες και έχουν αντιικό αποτέλεσμα.
Απολαύστε το κάθε ώρα της ημέρας σκέτο, με γιαούρτι ή μούσλι.